A Nagy Magyar Filmteszt első fordulója, a 24 kérdésből álló, mobilról és számítógépről is elérhető online teszt hatalmas sikert aratott a fiatalok körében, novembertől január végéig több mint 17.000 diák töltötte ki a tesztet. A filmszakma képviselői által összeállított tesztben ugyanúgy találhattunk klasszikus és új magyar filmekre vonatkozó kérdéseket, mint szöveges  és képes feladványokat is.

A továbbjutott résztvevők a február 28-án tartott eseményen csaphatnak össze a győzelemért. A rendezvényt filmes témájú programokkal és bemutatókkal színesítik a szervezők. A végső küzdelemben 24-en vehetnek részt a középdöntősök közül, majd egy élő kvízjáték során derül ki: ki lesz a Nagy Magyar Filmteszt győztese.

A verseny kísérőprogramjai között vloggertalálkozó, sebesüléseket imitáló maszkmesteri bemutató, kaszkadőr alapfogások elsajátítása, valódi casting-szituáció kipróbálása vagy szerzői jogi kvízjáték is szerepel. E mellett az aulában és az Akvárium kistermében a hazai filmművészet ismert és jelentős darabjai kerülnek vetítésre.