Kocsis Tibor rendező a szerdai sajtóbemutatón azt mondta, hogy a film megjelenésének idejét elrontotta, mert "a labdarúgó-világbajnokság elsodorta az alkotást". Ennek ellenére már sokan látták külföldön is, és több, Amerikában élő magyar elsírta magát a film láttán, mert a gyermekkorát hozta vissza - mondta a rendező. Számukra nemcsak a fociról szólt a mű, hanem az életükről is - fogalmazott Kocsis.

Arról is beszélt, hogy több fesztiválra is eljutottak, legutóbb éppen Milánóból hoztak haza díjat. Hozzátette: bízik benne, hogy 2016-ra elkészül az egész estés Kubala László-film is a Budapesten született és Barcelonában elhunyt, a magyar mellett a csehszlovák és a spanyol válogatottban is szerepelt labdarúgóról.

Faragó Lajos volt futballkapus Kocsis Sándorhoz és a Barcában szintén megfordult Czibor Zoltánhoz fűződő történeteket elevenített fel, Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó pedig, aki tíz évet edzősködött Spanyolországban, elmondta: Kubalának köszönheti, hogy megismerte a spanyol focistílust és profizmust. A Médiatanács képviseletében Kollarik Tamás arról beszélt, hogy 11 és fél millió forinttal támogatták a filmet, és büszkék arra, hogy a DVD "mezszponzorai" lehetnek.

(Forrás: MTI)