A rendezvény hétfőn 18 órakor veszi kezdetét, St. Martin koncertjével. A koncertet video performance teszi különlegessé.

Keddtől minden nap 12-től 19 óráig folyamatosan látogathatók a versenyfilmek vetítései. A hat kategóriát kimerítő versenyprogram közel 50 filmje mintegy 40 órányi vetítést jelent. Kedden a Duna Televízió információs vetítése és közönségtalálkozója színesíti 14-17 óráig a programot, 17-től 19 óráig a Faludi akadémia veszi át a stafétát.

Szerdán a Niste Tarani fesztivál mutatkozik be 17-től 19:30-ig. Az amúgy is dinamikus és fiatalos fesztiválon ezen a napon egyértelműen a fiataloké a főszerep. Este 20 órától látható az ifjú rendező tehetség, Groó Diána (Film.Dok előzsűri elnök) első nagyjátékfilmje, a „Csoda Krakkóba.” Hamisítatlan, misztikus kelet-európai mesét láthat a közönség.

Nem múlik el a csütörtök sem izgalmak nélkül. A szoros versenyprogramon túl többek között sor kerül egy vitaestre, amely az egykori nagynevű erdélyi közéleti személyiségről, Szilágyi Domokosról szól majd.

A pénteki program minden bizonnyal komoly szakmai feladattal indul. Megéri időben felkelni, hogy mindenki részt vehessen a 10 órakor kezdődő, dokumentumfilm finanszírozásról szóló kerekasztal beszélgetésen. Ezt oldja majd délután 14-től 19 óráig a Jihlava fesztivál bemutatkozása.

A szombat az izgalom napja, hiszen ekkor dől el, kik viszik el idén a nagynevű főzsűri díját. A Sára Sándor elnöklete alatt döntő filmművészek az elbíráláson túl kurzust is tartanak a fiatal filmeseknek, amelyet minden bizonnyal idén is nagy lelkesedés fogad majd

Vasárnap a díjazott filmek vetítése tekinthető meg ismét.