A korábbiaknál is színesebb merítéssel jelentkezik idén az ArteKino. Dokumentumfilmek keverednek fikcióval és ezek különféle kombinációival. Dráma csap át komédiába, majd hiperrealizmusba. Európai konfliktusokat látunk fiatal filmesek szemével, új megközelítésben, lehengerlő empátiával és parádés dramaturgiával. Idén 10, fiatal európai filmes nagyjátékfilmjét mutatják be a 45 országban, köztük hazánkban is ingyenesen elérhető online fesztiválon. A filmek megtekintése után 1 és 5 közötti skálán értékelhetjük őket, a legnagyobb összpontszámot elérő film alkotói 20.000 eurós közönségdíjat nyernek.

A fesztivál idén is várja az olyan filmszerető 18-25 év közötti fiatalok jelentkezését, akik ifjúsági zsűritagként szívesen részt vennének a fesztivál legjobb filmjének kiválasztásában. A zsűritagok utazást nyernek Párizsba, a fesztivál ünnepélyes díjátadójára és találkozhatnak a győztes filmkészítőkkel (az aktuális járványhelyzettől függően). Az ifjúsági zsűribe itt lehet jelentkezni. 


A filmekre ötezer virtuális jegyet biztosít a fesztivál Európa szerte, úgyhogy érdemes időben lecsapni rájuk. A filmek ingyenesen elérhetőek december 1-31. között az alábbi linken, egy gyors regisztrációt követően itt. A fesztivál kínálatáról hamarosan mi is ajánlóval jelentkezünk!

Forrás: Magyarhangya