Április 16-18. között a Rai Com Velencében rendezi meg a 18. „Cartoons on the Bay” nemzetközi fesztivált, melynek célja, hogy az animáció legújabb trendjeit mutató televízió és cross-media alkotásokat vonultassa fel és díjazza. A velencei Labia Palotában megrendezendő rangos szakmai fórum Pulcinella Életműdíjával Albert Hanan Kaminski belga származású rendezőt méltatja idén, aki több népszerű animációs filmet, köztük a Babar: Az elefántok királya és a Pettson és Findusz-t is jegyzi, és 11 éven át dolgozott a világhírű Sesame Street sorozatban. Az életműdíjat Albert Hanan Kaminski személyesen veszi át április 18-án Velencében.

Kaminski jelenleg a Filmalap 200 millió forintos gyártási támogatásával készíti a Salamon király legendáját feldolgozó egész estés animációs filmet. A 640 millió forint összköltségvetésű családi rajzfilm Temple Réka producer vezetésével a Cinemon Studiorészvételével a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró (Gergő-sorozat, Zsófi-sorozat) közreműködésével készül. A nemzetközi koprodukcióban készülő alkotás Salamon kamaszfiúból felnőtt férfivá válásának kalandos történetét kelti életre, és bemutatja a Mediterrán térségben élő kultúrák sokszínűségét, Ázsia, Afrika és Európa közös örökségét, a három nagy monoteista vallás bölcsőjét egyaránt.


Nézd meg Horváth Mária versenyben lévő sorozatának a Cigányasszony meg az ördög című epizódját!

A „Cartoons on the Bay” televíziós sorozatok versenyében indul a Kecskemétfilmben készült Cigánymesék sorozat A cigányasszony meg az ördög című epizódja, mely Horváth Mária rendezése, producere Mikulás Ferenc.