1961-ben vették fel az Iparművészeti Főiskolára, ahol díszítő-festő főtanszakon többek között Z. Gács György és Nepp József tanították a szakmára. 1966-ban kapott diplomát mint  rajzfilm rendező-tervező.

1965 óta a Pannónia Filmstúdió munkatársa. Sorozatfilmekben mozdulattervező, majd 1969 óta rendez. A hatvanas évek végén, hetvenes évek elején jelenik meg a bizarr szituációk, fekete humor, morbid komikum alkalmazása a hazai animációs filmekben, melynek egyik kiemelkedő képviselője. Ekkor alakul ki a csak rá jellemző, sajátos groteszk stílusa. Elgondolkodtató, rövid, kulcspoénra épített filmjeiben szívesen alkalmazza a festészet eszközeit.

Mondanivalója társadalmi léptékű, a merev, fejlődést gátló, antihumánus vagy bántóan naiv beidegződések ellen emel szót.


Filmjei (csak néhányat említve) a Koncertisszimo, Infantilizmus, Díszlépés, Temetés, Esemény, Vetélkedő, A torkos menyét.

Mozdulattervezőként közreműködött a Peti és a népszerű Gusztáv sorozat epizódjaiban. Egészestés filmjei: Daliás idők (író is), Hugó a víziló (amerikai kopr.),  Macskafogó, Vili a veréb, A hercegnő és a kobold, Vacak,az erdő hőse, Ének a csodaszarvasról.

Filmjeit számos díjjal ismerték el, többek között: Chicagoi Ezüst Hugó-díj, Krakkói Arany Sárkány-díj, Kecskemét kategória-díj, Fort Lauderdale legjobb gyermekfilm díja.

(fotó: MTI)