Elhunyt Kocsis György, a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagja - tudatta a színház igazgatója. Székhelyi József elmondta: a 44 éves művész nem jelent meg egy pénteki próbán és nem lehetett elérni, ezért kollégáival a színészlakáshoz mentek. Az ajtót nem nyitotta ki senki, így feltörték; a művészt holtan találták. "A kor egyik legnagyobb színésztehetsége ment el, akit Pécsi Sándorhoz lehet hasonlítani" - fogalmazott. A színész a jövő héten, kedden Alan Bennett Beszélő fejek című darabjának egyik monológját adta volna elő Szegeden. Kocsis Györgyöt a Szegedi Nemzeti Színház saját halottjának tekinti.

Kocsis György 1963. március 12-én született. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után, 1986-ban a Mikroszkóp Színpad, majd 1988-ban az Egri Gárdonyi Géza Színház tagja lett. Az Arany János Színházhoz 1991-ben szerződött, 1992-től az Arizóna Színház művésze volt. 2000-től játszott a Szegedi Nemzeti Színházban.

Fontosabb szerepei között volt Svejk (Hasek-Burian: Svejk), Sancho (Leigh-Wasserman: La Mancha lovagja), Ephezusi Dromio (Shakespeare: Tévedések vígjátéka) és Juraj Ardonjak (Iván Kusan: Galócza). A Szegedi Nemzeti Színház tagjaként többek között William Shakespeare: Szentivánéji álom, III. Richárd, Rideg Sándor: Indul a bakterház, Egressy Zoltán: Portugál, Kálmán Imre: Marica grófnő, Molnár Ferenc: Üvegcipő, Játék a kastélyban, Martin McDonagh: Az alhangya című darabjában játszott.