A Magyar Köztársaság Los Angeles-i Főkonzulátusa 2008. május 29-én megemlékezést tartott a 88 éves korában, 2008. április 28-án elhunyt Mikó József emlékére. Az elhunyt özvegye, Victoria Rembeau Mikó, az Oscar-díjas operatőr Zsigmond Vilmos, Zsuffa József filmrendező és Bokor Balázs főkonzul meghívására mintegy ötven fő jelent meg az eseményen a filmipar és a helyi magyarság képviseletében.

Bokor Balázs búcsúztatójában a magyar filmtörténet és az amerikai magyar emigráció emblematikus alakjának nevezte Mikó Józsefet, aki egyúttal 1956 igazi krónikása volt. Rámutatott, hogy az 1956-os forradalom és
szabadságharc idején Zsigmond Vilmos és a tavaly elhunyt Kovács László mellett Mikó József készített egymástól függetlenül, ám egységes lelkülettel felvételeket a történelemfordító eseményekről.

Zsigmond Vilmos felidézte közös emlékeit Mikó Józseffel, és nagy elismeréssel szólt egykori kollégájának önzetlen segítségéről, amelyet Magyarországról való emigrálását követően neki és más magyaroknak nyújtott.

A hosszan tartó, súlyos betegségben elhunyt Mikó József hamvasztását követően a legszűkebb családi körben került sor a búcsúztatásra, más hivatalos megemlékezést eddig nem tartottak. Mikó József az 1956-os
tevékenysége elismeréseként magas magyar állami kitüntetést kapott.