Nordin (Pártos) Eszter Budapesten született és végezte el középiskoláit majd, miután családja külföldre emigrált, a kaliforniai Pitzer College-ban szerzett BA diplomát. Szakmai pályafutását a BBC televízió londoni központjában kezdte rendezőasszisztensként és a dokumentumfilm osztályon rendezte első dokumentumfilmjeit. Hét év után vált meg a BBC-től, hogy szabadúszó rendezőként folytassa a
pályafutását.

Fotó: MADOKE

1984-86 között a Channel 4 csatorna népszerű Brookside című játékfilm sorozatát rendezte, majd a Thames TV televíziós társaságnál rendezett játékfilm sorozatot Gems címmel. A 90-es évek elején tért vissza Magyarországra, ahol tanított a Színház és Filmművészeti Főiskolán, rendezett dokumentumfilmet a Magyar Televízióban, fordított és rendezett a Budapesti Kamaraszínháznak; nyolc hónapon át volt a főrendezője az RTL induló Barátok közt című sorozatának.

1998-ban alapította a kreatív dokumentumfilmek gyártásával foglalkozó Média Mánia Films produkciós céget. Filmjeiket számos országban mutatták be. A 2002-ben készült Tabu című dokumentumfilmje több nemzetközi filmfesztiválon szerepelt. Biarritzban a FIPA dokumentumfilmes zsűrije különdíjban részesítette, míg a houstoni WorldFest filmfesztiválon Ezüst Remi Díjjal jutalmazták az alkotást.

 

Forrás: NFI, MADOKE