Ónodi operatőrnek készült, de abban az időben csak három évente indult operatőrszak, így Illés György javaslatára külföldi egyetemre felvételizett. 1980-ban Moszkvában a Filmművészet Főiskolán végzett, játékfilm szakon szerzett diplomát. A rendszerváltásig a Híradó és dokumentumfilmstúdióban dolgozott, ahol Székely Ferenccel több, mint harminc országban forgatott dokumentumfilmeket.

Az 1980-as években megismerkedett Gálvölgyi Jánossal, akinek a kezdetekben rövidebb humoros jelenteket írt, ebből nőtte ki magát a szintén közösen készített Gálvölgyi Show. A kereskedelmi televíziók hazai megjelenésének idején, 1991-től külsősként az RTL Klubnál készítette szórakoztatóipari televíziós munkáit. Producerként vett részt a Mónika showban, a Kész átverésben és a Csíííz című műsorsorozatban is. 1999-től pedig elindította a Heti hetes című műsort.

Isteni, néha morbid humora volt, ezen mi nagyon egy húron pendültünk. Mint szerkesztő is, meg mint a Heti hetes vezetője is úgy tett helyre dolgokat egy fél mondattal, hogy azon sírva nevettünk"- nyilatkozta barátja, Gálvölgyi János az RTL Klubnak.

Ónodi György 71 évet élt.

Forrás: RTL Klub