A Filmhét célja, hogy a nagyközönség és a filmszakma képviselői megismerhessék a 2012-2014 között bemutatott, vagy bemutatásra kerülő filmalkotásokat. Az egy hétig tartó eseményen nagyjátékfilmek, tévéfilmek, dokumentumfilmek, kisjátékfilmek, animációk és ismeretterjesztő filmek egyaránt vetítésre kerülnek.

A Filmhét október 13-án este a Művészetek Palotájában nyílik meg, ahol Kertész Mihály A tolonc című, idén 100 éves némafilmje felújított, digitalizált változatának ünnepélyes bemutatójára kerül sor. Ehhez kapcsolódóan a MANDA október 14-én filmtörténeti konferenciát szervez A tolonc és az I. világháború címmel. Bővebb információ ITT

A Filmhét kísérőprogramjaként az Uránia Nemzeti Filmszínházban szeptember 26-tól Mesterek szemével címmel négy hétvégén emlékeznek meg olyan legendás magyar filmalkotókról, akik már nem lehetnek közöttünk. A nemrég elhunyt Jancsó Miklós, Maár Gyula, Xantus János, Kézdi Kovács Zsolt és Szécsényi Ferenc filmjeit vetítik, valamint Maár Gyula festményeiből kiállítás tekinthető meg. Bővebb információ ITT

A Magyar Nemzeti Filmalap a korábbi évek hagyományait felélesztve egészestés játékfilm treatment pályázatot hirdetett a magyar filmszakma aktív alkotói és pályakezdő tehetségei számára: a beérkezett 215 pályamunkából a legjobb 8 forgatókönyvíró a Magyar Filmbörzén mutathatja be projektjét október 16-án. Bővebb információ ITT.

Az elmúlt három év magyar filmplakátjaiból ismét lesz Plakátkiállítás a Cinema City MOM Parkban. Bővebb információ ITT.

A Magyar Filmhét oldalán megtalálható a részletes program, a vetítésre kerülő filmak adatlapjai, továbbá cikkek és ajánlók is!

Jegyek a Magyar Filmhéten levetítésre kerülő alkotásokra október 9-től válthatók a Cinema City MOM Park mozi jegypénztárában, vagy online a www.cinemacity.hu/onlinejegyvasarlas oldalon.