A Duna-tv támogatásával készült Herskó 87 perces, egészestés portréfilm, koproducere Muhi András volt. „A film annak okán készült el, hogy Herskó a tanárom volt 92-96 között. Már tavaly megbeszéltem vele, amikor kiderült, hogy zsűrielnök lesz a Szemlén.” mondta el Fésős a filmhunak. A film nem sima beszélgetéseket rögzít, a stáb követte Herskót, a pesti lakásától egészen Stockholmig, ahol jelenleg él. Megszólalnak benne volt tanítványok, illetve a magyar film olyan figurái, akiknek Herskóhoz közük volt. „Grunwalsky Ferenc, Szomjas György, Gödrös Frigyes, Gyarmathy Lívia, Pintér Georg, Sándor Pál, Lányi András, Jeles András, Dárday István, Zsombolyai János, Ragályi Elemér, mint tanítvány beszél Herskóról. De például Szabó István elmondja, hogy első három filmjét, Az Álmodozások korát, az Apát és a Szerelmesfilmet egy az egyben Herskó mentette meg, illetve érte el, hogy a politika lecsússzon róla. Ugyanígy a Kósa Ferenc rendezte Tízezer nap esetében is Herskónak köszönhető, hogy a politikai vezetés nem kötött bele.”

Fésős fontosnak tartja a filmmel kapcsolatban, hogy nem egyszerű ünneplésről van szó, hiszen Herskó megítélése a mai napig felemás. „Legalább 10 ember kapásból azt mondta, hogy nem akar beszélni a dologról. De a filmben is vannak olyanok, akik elárulva érzeték magukat, amikor Herskó otthagyta az osztályt. Erről a témáról egyébként ő maga is rengeteget beszél.”

A film két operatőre Tóth Zsolt és Vajda Péter volt, első alkalommal a Duna televízión lesz látható október folyamán, főműsoridőben. Később valószínűleg a Filmszemlén is vetíteni fogják, illetve már Skandináviából és érdeklődnek a film iránt.

Fésős idén egy kisjátékfilmjet is forgatott 3 séta címen, mely iránt a Berlini Filmfesztivál érdeklődik nagyon, van rá esély, hogy bekerül a jövő évi programba. Kelj fel és járj című nagyjátékfilm tervét, az idei Berlinálén megrendezett koprodukciós piacon, a legjobb öt filmterv közé választották be. Ugyanezzel a tervvel, most Hollandiába, az utrechti filmpiacra kapott meghívást a rendező, ahol a már meglévő angol, francia és német partner mellé további, esetleg holland partnereket keres a produkció. „Tulajdonképpen egy kétirányú koprodukciós piacról van szó, ahol egyrészt külföldi produkciókba szállnának be holland pénzekkel, illetve a saját filmjeikhez keresnek külföldi partnereket. Eddig három komoly producer jelezte, hogy érdekelné a film, továbbá két világforgalmazó, míg a film hazai gyártója az Inforg-stúdió lesz.”

Jelenleg a költségvetés 20%-a van meg, többnyire magyar pénzből, a többit Fésős külföldi pénzekből szeretné összeszedni, de elindul a produkció a jövő évi MMK pályázaton is. A rendező úgy tervezi, hogy jövő ősszel már foroghat a film. Fésős előző, Balra a nap nyugszik című filmje, bár felerészben Németországban játszódik, nem segíti a német producerekkel folytatott tárgyalásokat, ugyanis a filmet nem sikerült bemutatni a német mozikban. „Sajnos Sőth Sándor, a film producere nem volt túl tisztességes a koprodukciós pénzek tekintetében és emiatt a németországi forgalmazás sem jött össze. A két dolognak így nincs sok köze egymáshoz.”