Péterfy Bori a legnépszerűbb magyar popdíva, hatalmas tömegek tombolnak a koncertjein. Az énekesnő híres művészcsaládból származik: dédapja Áprily Lajos költő, műfordító, nagyanyja Jancsó Adrienne előadóművész, nagyapja Jékely Zoltán író, költő, édesapja Péterfy László szobrász, bátyja Péterfy Gergely író, unokatestvére pedig Gerlóczy Márton író, férje Merényi Dávid fotós - Péterfy Bori pedig eredeti foglalkozását tekintve színésznő, pedig elsőre nem is vették fel a színész szakra.



Nagypál Orsi: Paktum

 Nem adta fel, és az élet őt igazolta: számos fontos színházi társulat tagja volt, dolgozott Pintér Bélával és Schilling Árpáddal is, majd a Nemzeti Színházba került. Emlékezetes színpadi szerep mellett nagyszerű filmekben is játszott, alakítását díjjal is elismerték.



Horváth Lili: Napszúrás


A Daazo.com válogatásában a kisfilmes szerepeit gyűjtötték össze: mindig karizmatikus és erőteljes nőket formál meg, akiknek határhelyzetben kell fontos döntést hozni. Egyszerre vadító rúdtáncos és lepattant tanárnő, ellentmondást nem tűrő szigorú nevelő és szeretetre éhes, érzékeny nő.


Pápai Pici: Tudsz így szeretni?


A színész-énekesnő első gyermeke születését követően szünetet tartott: nemrégiben új videóklippel tért vissza, reméljük hamarosan új filmben is láthatjuk majd a dívát!

A filmeket összegyűjtő csatorna elérhetősége: http://www.daazo.com/peterfybori/films