A film két főhőse, Emma és Eddie hét éve házasok, ez idő alatt négyszer nyerték meg a legsikeresebb webkamerás pár díját. A többszázezres követői táborral bíró közösségi média sztárok fényűző életet élnek, szerelmük örök és a hálószobában sincs hozzájuk fogható. De mindez csak addig tart, amíg az online közönség fizet és nézi őket. Mikor kihunynak a fények és élő show-juk véget ér, az álomélet elpárolog…

A szeretet helyét a bántalmazás veszi át, ami egyre durvább, nyersebb formát ölt a mindennapokban. Az amerikai pár, hogy megmentse válságba jutott házasságát Budapestre költözik, hogy egy webcam stúdiót nyisson és új életet kezdjen.

A hét éven keresztül forgatott, 250 órányi felvételből összevágott doku-játékfilmet Hörcher Gábor rendezte, különleges módszerrel, két fős stábbal, a két amatőr főszereplővel szoros együttműködésében. A rendező előző filmje, a Drifter elnyerte a legjobb elsőfilmes díjat az amszterdami IDFA-n, valamint több mint 40 nemzetközi fesztiválon vett részt, illetve az alkotást beválogatták Európai Filmdíjra is. Rövidfilmje, a Ricsi 2015-ben megkapta a Mediawave Filmfesztiválon a legjobb magyar kisfilm díját.

 

Az operatőri feladatokat Becsey Kristóf látta el, aki korábban a Rossz versek, a Magyarázat mindenre és a Nyersanyag című filmeket fényképezte. Az alkotást producerként az Oscar-díjas Christine Le Goff, Iványi Marcell és Hörcher Gábor illetve Hanka Kastelicová (a két Oscar-díjra jelölt Kollektíva, A döntés, A másik oldal, Harc Petrilláért) jegyzik, a film koproducere a MAX.

Az április 25-től, kiválasztott mozikban, korlátozott ideig látható Emma és Eddie – A képen kívül hazai moziforgalmazója a Vertigo Média.