Magyarország olyan menő filmeknek szolgált forgatási helyszínül, mint a Fekete Özvegy, a Szárnyas fejvadász 2049 vagy a Dűne, most pedig már hivatalos, hogy korunk egyik legzseniálisabb rendezője, Yorgos Lanthimos is nálunk készíti legújabb fimjét, a Poor Things-t.

A homár, az Egy szent szarvas meggyilkolása és A kedvenc rendezőjének új filmje Alasdair Grey skót író regényét adaptálja, mely 1992-ben elnyerte a Whitbread regénydíjat és Guardian Fiction Prize-t. A történet a viktoriánus kori Glasgow-ban játszódik és emlékeztet Mary Shelley Frankenstein-történetére: a főszereplője Belle Baxter (Emma Stone), akit a halálból hoz vissza egy különc tudós (Willem Dafoe). A főbb szerepekben Stone és Dafoe mellett láthatjuk majd Mark Ruffalót és Ramy Youssef komikust, a hírek szerint pedig Jerrod Carmichael stand up komikus szintén csatlakozott a szereplőgárdához.

A forgatókönyvet a rendező Tony McNamarával közösen jegyzi, akik korábban már dolgoztak együtt A homár című filmen. A Poor Things gyártója az Element Pictures, a Searchlight és a Film4. Lanthimos már dolgozott korábban az Element Pictures-el, ugyanis ők gyártották a fent említett korábbi három filmjét is. A Poor Things bemutatójáról egyelőre annyit tudunk, hogy 2022-ben tervezik bemutatni a tengerentúlon.

Forrás: KFTV