Az én XX. századom, a Bűvös vadász és a Simon mágus alkotójának készülő filmje egy különös szerelmi történet, mely a „mindennapok világában” játszódik. A Testről és lélekről története az álom és ébrenlét, a test és lélek kettősége körül forog. „Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te? Vagy pontosabban: kiderülne, hogy már régóta ugyanabban a világban találkoztok éjszakánként. Örülnél neki? Vagy úgy éreznéd, megraboltak?  És, mi van, ha az illető nem kifejezetten szimpatikus neked? Ha, történetesen, szívből utálod?” – vallja készülő filmjéről a forgatókönyvet is jegyző rendező Enyedi Ildikó. A Testről és lélekről című film operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők) lesz. A szereplőválogatás még nem zárult le.

Enyedi Ildikó a Balázs Béla Stúdióban készített rövidfilmjei után, Az én XX. századom című első játékfilmével a cannes-i filmfesztiválon elnyerte a legjobb elsőfilmnek járó Arany Kamera (Camera d’Or) díjat 1989-ben. Filmjeit több mint 40 nemzetközi díjjal méltatták az elmúlt években. Legutóbb az HBO saját gyártású drámasorozatát, a Terápiát rendezte, melyért Gigor Attilával együtt elnyerte a MÚOSZ Film- és Tévékritikus Szakosztályától a legjobb televíziós rendezés díját 2013-ban.

A Testről és lélekről című film az Inforg-M&M Film gyártásában készül, producere Muhi András és Mécs Mónika. A filmterv fejlesztésére és a gyártás előkészítésére korábban a Filmalap szakmai és anyagi támogatásával került sor.

(Forrás: Magyar Filmalap)