Több évtizeden át tartó, az egyetemes filmművészetben mély nyomot hagyó rendezői és írói együttműködés szakadt meg - legalábbis ideiglenesen - a Macbeth-tel. Joel Coen a testvére nélkül Denzel Washington és Frances McDormand főszereplésével készítette el az egyik legbrutálisabb Shakespeare-darab filmváltozatát. Ethan Coen bejelentésével most úgy néz ki, hosszabb távon is külön képzelik el a szakmai jövőjüket - derült ki a Little White Lies cikkéből.

Az egyelőre cím nélküli film egy buliknak élő nő és félénk barátjának pikáns kalandokban bővelkedő utazásáról szól, a történetben fontos szerepet kap egy haragos exbarátnő, egy gonosz szenátor, egy titokzatos aktatáska és egy kalapdobozban hordozott levágott fej. A "leszbikus road trip" forgatókönyvét még a kétezres években írta Ethan a feleségével, Tricia Cooke-kal, ihletforrásként Russ Meyer filmjeit említették meg.

A produkció már többször majdnem megvalósult, a múltban Selma Blair, Holly Hunter, Christina Applegate és Chloe Sevigny is felmerült főszereplőként. Most az a terv, hogy nyáron kezdenek hozzá a forgatáshoz.

Ahogy az LWL is utalt rá, a testvérpár különválásának nézhetjük a jó oldalát is, ha ez így marad, mostantól dupla annyi Coen-filmet nézhetünk majd a mozikban.

címlapkép: Ethan Coen az Egy komoly ember forgatásán