Augusztus elején fővárosi helyszíneken elkezdődött Varsics Péter, a sikeres reklámszakember első mozifilmjének forgatása. A napjaink Budapestjén játszódó romantikus dramedy a párkapcsolatok és az alkotás hazugságairól szól. Az Így vagy tökéletes két főhősének véletlen találkozásával összeütközésbe kerül a reklámok világa, a könyvkiadás és a közösségi média. Ahogy a kiégett reklámos és az ezoterikus sikerszerző egyre szorosabb kapcsolatba kerül egymással, úgy gabalyodnak bele a saját érzelmeik és a jól felépített hazugságaik hálójába. 

A Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát, A Tanár) forgatókönyvéből készülő Így vagy tökéletes operatőre a számos szakmai díjjal kitüntetett Nagy András (Apró mesék, Hurok, Bibliothéque Pascal), látványtervezője Varga Judit, jelmeztervezője Andó Ildikó. Az ezoterikus sikerkönyvek szerzőjét Béres Márta, a POSZT-díjas, ünnepelt vajdasági színésznő, míg a kiégett reklámost a Katona József Színház társulatának oszlopos tagja Fekete Ernő (Brazilok, Aurora Borealis – Északi fény) játssza.

Fekete Ernő (fotó: Sághy Tímea)

Mindkét színész ezúttal lesz először látható mozifilm főszerepben. A film további szerepeiben Trokán Nóra, Hais Dorottya, Lengyel Tamás, Hegedűs D. Géza, Thuróczy Szabolcs, Gáspár Tibor, Ónodi Eszter és Elek Ferenc is feltűnik.

A Filmalap 349,9 millió forint gyártási támogatásával készülő romantikus dramedy producere Lajos Tamás, társproducere Köves Ábel (Szupermodern Stúdió). A 33 napos forgatás a tervek szerint szeptember közepéig tart, és a film jövőre lesz látható a hazai mozikban.

Forrás: Filmalap / Borító: Béres Márta és Fekete Ernő (Fotó: Sághy Tímea/ Szupermodern Stúdió)