A Magyar Filmakadémia oldalán jelenleg is elérhető az idei Cannes-i Filmfesztivál LIVE TV adása, amelyen angol fordításban követhetjük a fesztivál eseményeit, bemutatóit, sajtótájékoztatóit, a vörös szőnyeges bevonulásokat és a vasárnap esti díjáadót is. Így élőben izgulhatunk a magyar versenyfilmért, a nemzetközi sajtó szerint is komoly esélyesnek számító Saul fiáért (olvasd el interjúnkat a rendezővel és a főszereplővel).

A szervezet legutóbbi közgyűlésén azonban egy másik fesztiválról is határozott. Első alkalommal 2014. októberében, a Cinema City MOM Parkban rendezték meg a Magyar Filmhetet, az akadémia tagsága úgy döntött, hogy második alkalommal télen, 2016 február végén rendezik meg a hazai seregszemlét, a Berlini Filmfesztivál után.

“A Magyar Filmakadémia Egyesület célja a magyar filmművészet és filmipar hosszútávú fejlődésének ösztönzése, a filmszakmai ágazat és a filmszakmában működő alkotók érdekérvényesítése, az alkotók munkakörülményeinek javítása, társadalmi és művészi megbecsülésük elősegítése.” - áll a szervezet honlapján, ahol a magyar filmesek online igényelhetik tagfelvételüket rendező, producer, forgatókönyvíró, operatőr, vágó, zeneszerző, filmszínész, hangmérnök és hangmester, látvány- és díszlettervező, illetve smink- és maszkmester szekciókba.