Az Isztambul főbb szerepeiben Johanna ter Steege, Lukáts Andor, Varga Norbert, Tenki Réka, Bánfalvi Eszter látható.

Katalin (Johanna ter Steege) férjével, Jánossal (Lukáts Andor) harminc évig élt együtt, amikor a férfi váratlanul elhagyta őt huszonnyolc éves tanítványáért (Bánfalvi Eszter). A férfi félrelépését a család egy vállrándítással elintézi, igazából mindenkit leköt valami más: Zsófi (Tenki Réka), a huszonöt éves lány terhességével, Zoli (Varga Norbert), a tinédzser fiú pedig magával van teljesen elfoglalva. Azonban anyjuk viselkedését, összeomlását nem tudják kezelni és korházba viszik.


Az Isztambul forgatásán jártunk


Katalin elmenekül a pszichiátriáról, és egy hirtelen ötlettől vezérelve kimegy az útra stoppolni. Véletlenek hosszú során keresztül végül Törökországban, Isztambulban köt ki. Amint a család tudomást szerez erről, a férj Zolit küldi utána. Ezalatt Katalin sorsa kereszteződik egy magányos török munkással, az ötvenkét éves Hamillal (Yavuz Bingöl). A férfi úgy szereti őt, ahogy van, és nem egy középkorú nőnek látja, akit elhagyott a férje. Kapcsolatuk esély egy új életre Katalin számára, amit Zoli váratlan felbukkanása tör meg. De vajon tinédzser fia érkezése és anyai ösztönei elegendők-e ahhoz, hogy visszamenjen régi, meggyötört életébe?

Az Isztambult autentikus helyszíneken forgatták. A forgatási munkálatok 2010 nyarán kezdődtek, először a címadó városban, majd Budapest utcáin és belterein.

isztambul1_500


Isztambulba a szereplőgárdából csak Johanna ter Steege-et és Varga Norbertet vitték ki, Yavuz Bingöl török nemzetisége lévén otthon volt, valamint a mellékszereplők is helyiekből verbuválódtak össze, és a világosítók és egyéb technikusok is török szakemberek lettek. Itthon viszont magyar szakmabeliekkel és színészekkel dolgoztak, leszámítva Padraic Delaney ír színészt, akit a hazai közönség elsősorban a Tudorok című sorozatból ismerhet.

Az utómunkálatok közül a vágót a hollandok, a zeneszerzőt és a sound designert az írek adták a koprodukciós szabályokból eredően, majd a hangutómunka és a fényelés is Írországban
zajlott.