Július 30. és augusztus 6. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében Vertigo Filmhét lesz a Puskin moziban. A filmhét programjában összesen 23 film szerepel, melyek közül kettő az országos premier előtt látható majd. Minden nap elsőként egy romantikus alkotás, majd egy fesztiválkedvenc, végül egy skandináv sikerfilm lesz műsoron. A filmhetet egy-egy premier előtti vetítés keretezi: a nyitófilm július 30-án David Michod kultrendező Országúti hajsza című alkotása lesz Guy Pierce és Robert Pattinson főszereplésével. A fesztivál zárásaképp pedig augusztus 6-án este a Mads Mikkelsen főszereplésével készült A lázadás kora: Michael Kohlhaas legendája című francia történelmi kalandfilm lesz látható.

A Vertigo Filmhét koradélutáni romantikus filmjei között az Éjféli gyors Lisszabonba, a Százkarátos szerelem, A titokzatos szerető, a Tékozló szív, a Hogyan nevezzelek?, a Mr. Morgan utolsó szerelme és a Szerelem, örökség, portugál lesz műsoron. Ezekben a mozikban olyan világsztárok romantikáznak, mint Jeremy Irons, Pierce Brosnan, Emma Thompson, Audrey Tautou, Michael Caine, és Ralph Finnes. Utóbbi nemcsak főszereplője, de rendezője is a Charles Dickens életéről szóló, Oscar-jelölt A titokzatos szeretőnek.

A második vetítési sávban minden nap egy-egy fesztiválkedvenc került a programba: az Oscar-jelölt Lazhar tanár úr; a többek között Berlinben díjazott Az ártatlanság virágai; a Josef Mengele latin-amerikai bujdosásáról szóló A német doktor; az Arany Pálma-díjazott Adéle élete - 1-2. fejezet; a cannes-i zsűri díját elnyerő Szesztolvajok; a brazil kultrendező Fernando Meirelles 360 című drámája; és a Jesse Eisenberg főszereplésével készült A hasonmás című Dosztojevszkij-adaptáció.