Kapcsolódó anyagok

filmhu: Miért pont ezt a filmtervedet forgattad le?


Felméri Cecília: Szerettem volna kipróbálni egy másfajta stílust, mint amit az első kisjátékfilmemnél, a Kakukk-nál kipróbáltam. Ez a film Szántai János A zélet című novellája alapján készült, és számomra az volt a kihívás, hogy a filmben sikerül-e létrehozni azt a hangulatot, amit a novellában lényegesnek éreztem. Sok mindent változtattam a cselekményben és a szereplők tekintetében az eredeti novellához képest, de azt hiszem, mindez szükséges volt ahhoz, hogy a film végeredményben ugyanarról szóljon, mint a novella – legalábbis számomra.

 

filmhu: Hogyan választottad ki a stábodat?


F.C.: A stáb összes tagjával most dolgoztam először, ezért ajánlások alapján. Hogy Réder György lesz az operatőr, az már a kezdetektől evidens volt, és sok mindenkit ő hozott, vagy ő ajánlott a stábba. Sztevanovity Sandra látványtervezőt többen is melegen ajánlották. Naszódi Katalin gyártásvezetőt szintén, őt gyakorlatilag a forgatás előtti utolsó héten „szereztük meg” és csodákat művelt. Ha lehetőség lenne rá, ugyanezekkel az emberekkel készíteném a következő filmemet is.

filmhu: Hogyan állt össze a költségvetés?

F.C.: A film támogatói: az MMKA, a Szülőföld Alap és a Sysplex. A Laokoon Film co-producerként felszereléssel támogatott.

{extrainfo}

filmhu: Mi volt a legjobb élményed a forgatás alatt?


F.C.: A profi stáb kényelme, hogy nem kellett szervezéssel foglalkozni, mint az előző filmemnél, hogy nyugodtan hagyatkozhattam a stáb szakértelmére, és mivel nem nekem kellett mindent átlátni, a színész szállításától a napi diszpóig, sokkal több időm maradt a filmen gondolkodni.

filmhu: Mi volt a legrosszabb élményed a forgatás alatt?

F.C.: Kifutottunk az időből és mivel nem tudtunk túlórabért fizetni a stábnak, máshogy kellett megoldani a jelenetet, mint ahogy előre elterveztük.

filmhu: Mit vársz az idei szemlétől, mi érdekel a mezőnyből?

F.C.: Kíváncsi vagyok a Végtelen percek-kel kapcsolatos reakciókra, véleményekre. És minél több filmet szeretnék megnézni.

 

filmhu: Legtöbbször felvett jelenet?

F.C.: Mivel RED kamerával forgattunk, kihasználtuk a digitális filmezés előnyeit, és a snitteket általában elég sokszor vettük fel.

filmhu: Melyik A kategóriás fesztiválon látnád a legszívesebben versenyben a filmed?

F.C.: Bármelyiken.

filmhu: Hány néző tenne téged boldoggá?

F.C.: Minél több.

Olvasd el a film forgatókönyvét!

Végtelen percek forgatókönyv