Az olimpiai játékok után a világ második legjelentősebb médiaeseményének számító cannes-i filmfesztiválon (több mint négyezer újságíró részvételével) mindennaposak a világpremiereket követően a szállodák strandjain, éttermeiben vagy luxusjachtokon szervezett esti rendezvények. Először fordult azonban elő, hogy nagyszabású, saját fogadáson köszöntse Magyarország a filmfesztiválra meghívott magyar filmeseket és vendégeiket.

A Magyar Filmunió és Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Cannes városa felett emelkedő dombon, a tengerpartra néző Villa de Mai többszintes teraszos kertjében tartott szabadtéri "magyar partira" hívta a fesztiválon részt vevő magyar alkotókat, producereket és egyéb filmes szakembereket, valamint a magyar filmek iránt érdeklődő több száz külföldi fesztiválvendéget.

Hiller István köszöntője után Lajkó Félix adott koncertet. A vajdasági hegedűművész a magyar versenyfilm, a Delta zenéjét jegyzi és a film főszerepét is játssza. A koncert után Molnár Dániel keverte a táncolni vágyóknak a zenét, amibe Lajkó Félix is bekapcsolódott: óriási sikerrel virtuóz módon improvizált hegedűjével a DJ által kevert elektronikus számokra.