A kezdőknek és középhaladóknak meghirdett filmes műhelyre olyan fiatalok jelentkezését várják, akiknek van már valamennyi gyakorlati tudása, de tovább szeretnék fejleszteni magukat filmes szakértők segítségével. Rövid elméleti előadások és gyakorlatok várják a jelentkezőket, akik a filmkészítés különböző oldalait – rendező, operatőr, vágó, világosító, hangmérnök, színész – is kipróbálhatják. A műhely végén elkészült filmeket záróvetítés során bemutatják és értékelik, és a közönség is elmondhatja véleményét.

A jelentkezőknek a technikai háttér – kamerák és vágó számítógépek – a helyszínen biztosított, de saját gépet is érdemes hozni. A táborban sátrazási és étkezési lehetőségek biztosítottak, a reggeli és a vacsora ára, illetve a sátorhely a részvételi díjba van beépítve. 18 év alatti jelentkezők esetén írásos szülői engedély szükséges. 

A helyszínen elméleti és gyakorlati oktatást végző szakemberek segítik a munkát. A tervezett oktató csapat: Vizi Mária (rendező, dramaturg, forgatókönyvíró), Komár István (rendező, vágó), Hargittai László "Pamacs" (vágó), Szepesi Gábor (operatőr), Dömötör Péter (operatőr), Gotthárdi Balázs (vágó), Jörg Tibor (hangmérnök). 

Jelentkezés feltételei:

  • kitöltött jelentkezési lap
  • rövid életrajz
  • fotó
  • ha van, egy saját film

A jelentkezéseket a tábor vezetőjének, Monory Csabának kell elküldeni erre az email címre. Kedvezményes áron jelentkezni június 15-ig lehet. További részletek a nevezésről a Mediawave oldalán olvashatóak. 

Címlapfotó: Boldog Gusztáv