Május 7. és 9. között a cseh szervezésű, de számos közép-európai közreműködővel megvalósuló Little Europe Filmfesztiválon a nők veszik át az irányítását, miközben felfedezik a kortárs közép-európai filmművészetet. A jegyeket a Toldi mozi honlapján lehet megvásárolni.

Ismét lehetőségünk lesz szabadtéri mozizni a Városháza udvarán. A Szub/Verzió május 6. és 8. között olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül.

Susan Sontag 1993-ban érkezett az ostromlott Szarajevóba, hogy színre vigye a Godot-ra várva című darabot. A Ne sírj értem, Szarajevó című dokumentumfilm a darab alkotóival és szemtanúkkal készített interjúk segítségével megható beszámolót ad az ostromlott Szarajevóról, amibe Susan Sontag jelenlétével új erőt lehelt. 

A Szeánsz Necromancy dokumentarista VR-performansz egy időutazás, amely miközben a múltba repít, aktuális problémáinkkal is szembesít. A felújított Merlin épületében megvalósuló különleges rendezvényen egyszerre csak két fő tud részt venni, érdemes minél hamarabb
megváltani a jegyeket!

A programokra a szépkártyás fizetés is elérhető. További információ a fesztivál honlapján érhető el.

Forrás: Budapest Brand / Címlapkép:  Szub/Verzió