A FinnAgora által szervezett filmnapokon a díjnyertes alkotások mellett több, a finn és nemzetközi filmes szakmában is ismert alkotó tiszteletét teszi a vetítéseken, vagy az azokat követő kerekasztal-beszélgetéseken és workshopokon. Itt lesz többek közt Laura Birn színésznő, Tuomas Klaavo hangmérnők, vagy a kortárs finn film meghatározó rendezői, mint Petri Kotwica, Ville Jankeri, vagy Amir Escandari. A Finn Filmnapok 2017 első olyan rendezvénye, melyet az idén 100 éves Finnország tiszteletére rendeznek.

A kiemelt témák és a résztvevők listája a következő:

  • Nők szerepe a filmiparban. (Laura Birn, Petri Kotwica, Láng Annamária)
  • Mi is az a sound design? (Tuomas Klaavo, Petri Kotwica)

A filmeket eredeti nyelven, magyar és angol felirattal vetítik, a jegyek értékesítése február 2-án indul a mozi pénztárában vagy online, a www.toldimozi.hu oldalon.

Az eseményt szervező FinnAgora Finnország 17 kulturális és tudományos intézetének egyike. A 2004-ben alapított intézmény fő célja, hogy elősegítse a finn művészek, tudósok, gazdasági- és társadalmi szereplők közép-európai megjelenését. Az alapvetően közvetítőszervezetként műkődő intézet tevékenysége tehát a finn kulturális, tudományos és gazdasági élet szereplőinek kiváló ismeretén, valamint a finn, a magyar és a nemzetközi szervezetekkel való szoros együttműködésen alapszik.

(Címlap: Amir Escandari: Pixadores)