Az alkotás főszereplőjének, Rebekának meghal az anyja, a nő pedig úgy dönt, felkutatja rég nem látott apját és visszatér gyerekkora színhelyére. Közben a meséin keresztül beavatja a múlt sötét emlékeibe kisfiát, Danit. A kisfiút Sótonyi Bálint alakítja - a megfelelő szereplő után iskolákban kutattak, végül azért őt választották ki Lovasi Zoltán operatőrrel, mert "Bálintból a természetes gyermeki bájon túl valami zavarba ejtő mélység is árad.” Rebekát a Pintér Béla társulatból ismert Stefanovics Angéla játssza, akinek Fliegauf "régóta csendes tisztelője”.

A filmben anya és fia merülnek bele a csodákkal és titkokkal teli hétköznapokba. "Amikor egy gyerek szembetalálkozik az elmúlással, akkor nekünk meg kell szelídítenünk halált, úgy, hogy a gyerek megértse mit jelent az. Nem félhetünk, mert ha félünk, akkor a gyerek még jobban fog félni. Ilyenkor nincs más választás: bármennyire nehezünkre esik is, felnőtté kell válnunk. Ez sokszor nem könnyű. (…) Dani világképe - korának megfelelően - mágikus: a halál-születés, képzelet-valóság kérdései foglalkoztatják. Rebeka szimbiotikus kapcsolatban van Danival, így hát nincs más választása, minthogy ő is szembenézzen ezekkel a kérdésekkel. Amikor ők ketten rálépnek a Liliom ösvényre, akkor még nem tudják, hogy mi vár rájuk. Egy titokzatos, nagyvárosi beavatás-történetbe csöppennek" - mesélte a rendező.

fliegauf2
(fotó: MTI - Szigetváry Zsolt)

A Liliom ösvényt többek között a budai hegységben, Csillebércen forgatják, ehhez a helyhez ugyanis különösen kötődik a rendező. Szerinte az ottani utcák inkább ösvények, ráadásul olyan szűkek, mint egy sikátor, bár ezeket az utcaösvényeket nem falak határolják, hanem egy erdő. "Kellő tisztelettel próbálok majd bánni környezetünk hangjaival, a víz , a szél, az éjszaka csendje, az aluljárók lüktetése, az állatok titokzatos hangjai zenei módon fognak megjelenni a filmhangban, a hangszerek pedig atmoszférikusan, zörej szerűen szólalnak majd meg”. – mesélte Fligauf a film zenei világáról.

A Hímpor Film Kft. gyártásában készülő Liliom ösvény producere Mesterházy Ernő. A film előreláthatólag 2015 tavaszán kerül a hazai mozikba.