A szeptember 27-ig tartó olasz szemlén a magyar rendező öt alkotását mutatják be: a Rengeteget (2003), a Dealert (2004), a Tejutat (2007), a Womb-ot (2010) és a Csak a szélt (2012).

A tornyok városában már kilencedik alkalommal megrendezett Lucca Film Festival Peter Greenaway multimediális kockáival kezdődött. A rendező rövid epizódokból álló filmet forgatott az olasz város középkori legendáiról a fesztiválra, a The Towers/Lucca Hubris című alkotást a nemrég restaurált Szent Ferenc torony falaira vetítették ki.

Werkfilm a Rengetegről:



Első játékfilmje, a Rengeteg szinte nulla költségvetésből készült el, de nemzetközi sikere megnyitotta az ajtókat a nagyobb proukciók felé. A film a Cottbus Film Festivalról a legjobb rendezőnek járó díjat hozta el.

Nézd meg a Dealer-t:




Második alkotása, a Dealer szintén nem maradt nemzetközi visszhang nélkül, Fliegauf a Mar del Plata-i filmfesztiválról négy díjat is elhozott, Athénban pedig elnyerte a Golden Athenát.

Fliegauf a Tejút kapcsán nyilatkozott nekünk:



A 2007-es Tejút már nemzetközi porondon, Locarnoban debütált. Fliegauf ezt az alkotását ambient-filmkéne emlegeti.

A Womb trailere:

Negyedik játékfilmje, a Womb koprodukcióban készült, a női főszerepben Eva Green-nel. A futurisztikus szerelmi történet 2010-ben, Locarnoban nyert (Junior Jury Award - "Environment Is Quality of Life" Prize).

A Csak a szél előzetese:



A Csak a szél című filmjéért pedig tavaly megkapta a Berlinale fődíját, az Ezüst Medvét. 2011-ben Tarr Béla nyert ugyanitt A torinói lóval. Ez volt az első alkalom, hogy két egymást követő évben is magyar filmrendez kapott egy ilyen rangos filmes elismerést.