A sokak által szeretett és nagy érdeklődésre számot tartó Magyar Pszichoanalitikus Filmkonferencia nagykorúvá lett. 18 évvel ezelőtt Pécsen az Apolló Moziban találkozott először a „vászon és a dívány”, hogy a filmművészet és a pszichoanalízis iránt érdeklődő elméleti és gyakorlati szakemberek, a filmkészítők, terapeuták, a társadalomtudományok képviselői, a diákok ebben a kreatív, inspiráló térben vizsgálhassák a filmalkotás és -befogadás folyamatát.

A három alapító mester: Székács Judit, Erős Ferenc, Stark András közül ketten váratlanul meghaltak az elmúlt években, a közös moziélményt és beszélgetéseket elgáncsolta a pandémia, de meghallva az egyre erőteljesebben érdeklődő hangokat, úgy döntöttek a szervezők, feltámasztják a hat éve mély álomba zuhant rendezvényt.

A hagyományoknak megfelelően most is filmvetítések, plenáris és szekcióelőadások, kerekasztal beszélgetések, műhelymunkák szerepelnek a konferencia készülő programjában, melynek keretcíme: LIMINÁLIS TEREK 2024. A workshopok és kiselőadások tekintetében örömmel veszik a kollégák közreműködését.

Időpont és helyszín: november 29-30., Pécs, Apolló Mozi

Absztraktleadások határideje: 2024. június 15. a pszifilmkonf2024@gmail.com címen

A konferenciára itt lehet jelentkezni.

Részvételi díjak:
Korai madarak (2024. szeptember 30-ig): 35.000 Ft, később (2024. november 10-ig): 40.000 Ft
Nyugdíjas/diák (2024. szeptember 30-ig): 25.000 Ft, később (2024. november 10-ig): 30.000 Ft

Ezt követően napijegyet lehet a helyszínen vásárolni 22.000 Ft-ért. A jelentkezés a befizetéssel válik érvényessé. A kiselőadással, workshoppal készülők is kérjük, jelentkezzenek, és fizessék be a részvételi díjat. A rendezvény akkreditációja folyamatban.

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők: Pannónia Pszichiátriai Egyesület, Apolló Mozi és PTE Elméleti Pszichoanalízis Doktori Program