A Cinemirán minden évben három különböző témában alkothatnak a fiatalok. A fesztivál saját témája idén a Boldogság. ,,Fontosnak tartjuk, hogy most amikor nagyon erősen jelen van a gyerekekben, fiatalokban a szorongás és az elszigeteltség érzése, próbálják meg felfedezni, hogy számukra, mit jelent a boldogság, mikor és mitől érzik magukat boldognak és ezt fordítsák filmes nyelvre” - mondta Lakos Nóra, a Cinemira Filmfesztivál vezetője.

Maximum 1,5 perces filmekkel lehet nevezni három kategóriában. A Boldogság mellett a LEGO témán keresztül mindenki felfedezheti saját galaxisát, míg a Neked mit üzen a Topjoy kupak? témában kupak üzenetekből inspirálódva forgathatnak a fiatalok. Az alkotásokról olyan zsűri dönt majd, mint Puskás-Dallos Peti zenész, Hollós Jázmin influenszer, online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Mazzag Izabella film és videoklip rendező. A zsűri tanácsa: ,,A filmjeitek legyenek egyediek, személyesek, tegyétek bele saját gondolataitokat, érzéseiteket."

Egyénileg és csapatban is lehet nevezni, akár több kategóriában is, augusztus 31-ig. A győztesek Aranymókus szobrot, valamint filmes eszközbérlést, Prezi előfizetést, Play VR belépőt és mozijegyeket nyerhetnek. A legjobb alkotásokat október 13-án nagyvásznon vetítik a Cinemira Nemzetközi Gyerek-és Ifjúsági Filmfesztiválon.

A nevezés részletei a Cinemira oldalán olvashatók.

Forrás: Cinemira / Címlapkép: Cinemira díjátadó / Fotó: Cinemira