A film férfi főszereplője, a 21 éves Réti László a 2004-es XII. nyári paralimpiai játékokon Athénban egy arany egy ezüst és egy bronzérmet hozott haza görkorcsolyában, 2010-ben pedig Szentpétervárott műkorcsolya Európa bajnoki címet nyert. A női főszerepben látható Berényi Bianka civilben DJ-ként és ruhatervezőként dolgozik, e mellett az EU Cannibal névre keresztelt grunge-zenekar tagja. Az együttes (amelynek produkcióit itt hallgathatjuk meg) természetesen a filmzene elkészítéséből is kiveszi a részét.

A film szinopszisa: Bianka napok óta a városban lődörög, esténként barátoknál száll meg. Próbál ismerkedni, de mindent és mindenkit unalmasnak tart. Egyik délután hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd ha már így alakult, játékból, provokációból apát és otthont keres maguknak. Az ex pasik sorra elhajtják a fura, szőke lányt, mígnem a munkásszállón lakó enyhén értelmi sérült Laci be nem fogadja. Biankának az ad hoc családalapítás izgalmas szerepjáték, míg a társadalom által lefokozott fiú számára halálosan komoly ügy. Bármi áron élhető otthont akar teremteni családjának. Végső kétségbeesésében elköti nagybátyja lakókocsiját. Ezzel azonban kényszerpályára kerül: ha nem akarja elveszíteni friss boldogságát, újabb és újabb bűnt kell elkövetnie…

„A Virágvölgy egy coming of age történet. A film kitaszított, a társadalom perifériáján élő emberekről szól: az ő igazságukat szeretném átélhetővé tenni. A férfi főszereplőnknek, Lacinak egyik percről a másikra kisfiúból apává kell válnia. A film azt ábrázolja, hogy hogyan küzd meg ezzel a kihívással. A casting majdnem egy évig tartott, a film szereplőinek jelentős része amatőr lesz, akikkel nem történtek meg ezek az események, de akár meg is történhettek volna. Egyrészt Laci szuggesztív, koncentrált tekintete fogott meg, Biankában pedig egy olyan elemi szabadság lakozik, ami teljesen elsodort” - mondta a film rendezője, Csuja László.

Csuja 2008-ban fejezte be tanulmányait a Magyar Táncművészeti Főiskolán, majd 2012-ben végzett az SZFE-n. Az elmúlt években rövidfilmjeivel hívta fel magára a figyelmet. Foszfor című kisfilmje - mely valamelyeset a nagyfilm előképének is tekinthető - három, Európa Filmdíjra előválogató fesztiválon is nagy sikerrel szerepelt. A Virágvölgy forgatókönyvet a rendező Nagy V. Gergővel közösen írta, a film operatőre Vass Gergely. A teljes költségvetés 82 millió forint, amelyből a Filmalap elsőfilmeseket segítő Inkubátor Programja 62 milliót biztosít.