Mr. és Mrs. SmithAz első, Fórum Hungary által hazánkban piacra kerülő filmet, a Mr. és Mrs. Smith-t nemzetközileg a Revolutionary Releasing forgalmazza, amellyel a Fórum Hungary hosszú távra szóló megállapodást kötött. A nemzetközi filmterjesztő cég korábban Magyarországon játszott filmjei között olyan mozik szerepelnek, mint a Hannibál, a Bazi nagy görög lagzi, a Mi kell a nőnek? és a Nagy Sándor.

A jövőben várható filmek között található például a Lord of War, Nicholas Cage főszereplésével, a Matador Pierce Brosnannel, a Johnny Depp nevével fémjelzett The Libertine, és a Keeping Mum, Rowan Atkinsonnal a főszerepben.

A viszonylag kis létszámmal működő, jelenleg nyolc fős, cég vezetője egyelőre nem kívánta elmondani, hogy számokkal kifejezve mekkora piaci részesedésre törekednek „Célunk, hogy az általunk forgalmazott filmeket minél szélesebb közönség számára vonzóvá tegyük. Hogy ez milyen piaci részesedést jelent, azt a mozilátogatók fogják eldönteni.” A Fórum Hungary vezetője egyelőre azt sem árulta el, hogy havonta hány új produkció bemutatását tervezik.

Szintén friss piaci szereplőnek számít a tavaly október óta filmforgalmazást bonyolító Hungaricom. A filmes vállalkozás vezetője, Prukner Pál szerint nekik nem jelent konkurenciát a Fórum Hungary, mert annak profilja eltérő, a Hungaricom alapvetően magyar filmek piacra dobását végzi. „Hogy egy cég sikeres-e azon múlik, hogy jók-e a filmjei, és azokat sikerül-e a közönséghez eljuttatni. Ha több a piaci szereplő, akkor az azt is jelentheti, hogy eloszlanak köztük a filmek, így az egyes alkotásokra több figyelmet tudnak fordítani.”

A tavalyi év legnagyobb részesedést elért független filmes forgalmazója, a Budapest Film marketing vezetője, Csurdi Gábor elmondta, egyelőre még keveset tudnak a Fórum Hungaryról. Hivatalos kapcsolat még nincs közöttük, ami azonban változni fog, legkésőbb akkor, amikor a Farkas Sándor vezette cég is tagja lesz a Filmforgalmazók Egyesületének. „Az idei számok azt mutatják, hogy a mozibevételek csökkennek, ezen pedig nem változtat egy újabb szereplő feltűnése.”