A Nyomozó és a Kút rendezője első animációs filmjére készül, amelyet Szabó Magda azonos című meseregénye, a Tündér Lala ihletett. A filmterv tavaly 20 millió forintos gyártás-előkészítési támogatást nyert a Nemzeti Filmintézet elődjétől, most pedig az európai egészestés animációk  pitchfórumán, a Cartoon Movie eseményen vehettek vele részt az alkotók - számolt be róla elsőként a Dot & Line cikke. Az eredetileg 1965-ben megjelent mesekönyv egy tündérhercegről szól, aki egyszerű fiúnak álcázva magát összebarátkozik egy kislánnyal - együtt pedig le kell győzniük egy gonosz varázslót. A mesén alapuló családi filmet a Mythberg Films és a Librecine stúdió készíti, producerei Jancsó Anna, Endrényi Krisztina és Berger József.

Látványterv a The Hands That Feeds című filmhez (forrás: Cartoon Movie)

Szintén ott volt Bordeaux-ban a The Hand That Feeds című magyar filmterv, amely a Puppetworks animációs stúdióban készül. A sci-fi kalandfilm egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, amelyben kipusztult az emberiség - egy kutyafalka viszont reménykedik benne, hogy még maradtak túlélők, ezért veszélyes útra indulnak, hogy felkutassanak egy új gazdit maguknak. A film forgatókönyvét Veres Attila írta, producerei Kutenics Gergely, kreatív producere Frantisek Ambrus.

A március 3. és 5. között zajlott 22. Cartoon Movie pitchfórum célja, hogy az animációs alkotók koprodukciós partnerekre, forgalmazókra találhassanak filmterveikkel. Idén összesen 66 projekt mutatkozott be rajta Európa különböző országaiból.  

Forrás: Dot & Line / Cartoon Movie
Borító: Látványterv Gigor Attila Tündér Lala c. filmjéhez (Forrás: Cartoon Movie )