A Csak szex és más semmi és a BÚÉK rendezője, Goda Krisztina ezúttal egy tévéfilmmel jelentkezik. Összeszokott alkotótársával, Divinyi Rékával közösen dolgozták át Gárdonyi történetét a fiatal Idáról. „Még középiskolában olvastam, de valójában Divinyi Réka szeretett bele. Neki volt ez a regény egy dédelgetett nagy kedvence, régóta beszéltünk már róla, hogy jó lenne megfilmesíteni, aztán volt egy pályázat és a sors úgy hozta, hogy most el is készíthetjük” - mesélte a rendező a Filmhunak adott legutóbbi interjújában

A húszas években a 18 éves Idát (Mentes Júlia) kicsapják az apácazárdából, ahol addig nevelkedett, így kénytelen hazatérni édesapjához, aki cseppet sincs elragadtatva a lány döntésétől. Minél hamarabb férjhez akarja adni, így gyorsan közzé is tesznek egy óriási hozományt ígérő apróhirdetést. A pompás ajánlatra egyből jelentkezik is egy fiatal festő, Balogh Csaba (Rohonyi Barnabás), akivel első pillantásra Idával mintha cseppet sem illene össze, taszítják és kölcsönösen megvetik egymást. Egy idő után a köztük lévő feszültség mégis vonzalommá szelídül, kényszerűnek induló együttélésük pedig talán még a szerelmet is elhozhatja számukra. 

Goda filmje Gárdonyi Géza romantikus regényének harmadik filmes feldolgozása, korábban 1934-ben Székely István is filmre vitte a nagy sikerű alkotást, de tévéfilm is készült már belőle 1974-ben, Venczel Vera főszereplésével.

Az Ida regénye elsőként idén júniusban, a Magyar Mozgókép Fesztivál programjában lesz látható.