esoelott_500
A horvát színész az Eső előtt-ben

A horvát színész egy balkáni háborúval foglalkozó nyugati filmben sem akart dolgozni, mivel azok egyoldalúan, sematikusan közelítenek témájukhoz, de a Jolie-féle történet megfogta. "Fantasztikus a szöveg - nyilatkozta a szerb Blic magazinnak -, a történet szerint egy bosnyák nő és egy szerb férfi egymásba szeret közvbetlenül a háború kitörése előtt. A nő később egy koncentrációs táborba kerül, ahol megint valami abszurd szerelmi történet indul."

Šerbedžija a főhős apját alakítja, egy szerb hazafit, aki bár nacionalista, jó ember, aki a második világháborúban elvesztett szülei miatt félelmekkel és komplexusokkal van tele, s amelyek gyümölcse a nacionalizmusa - Jolie mintha tényleg foglalkozott volna a térség történelmével valamelyest. A film a színész állítása szerint nem lesz elfogult a szerbekkel, és megpróbálja a történéseket a maguk komplexitásában megfogni.

rade_500
"Nem szerbellenes film lesz"

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Angelina Jolie nemrégiben Budapestre érkezett lakáskeresőbe, mert az elkövetkezendő hónapokban Budapesten (is) forgat.