Mint azt az alkotóktól megtudtuk, az Iszka utazása a periférián való, társadalmon kívüli létezésről szól. Azt az utat járja végig, ahogy egy szegénysorba született utcagyerek idő előtt felnőtté érik. A történet teljes egészében a címszerepet alakító kislány viszontagságos életén alapszik, amit  négy éven keresztül követett nyomon a rendező. A 2005 őszén hat hét alatt leforgatott játékfilm férfi főszerepére Marius Bodochit, a bukaresti Caragiale színház vezető színészét sikerült megnyerni.

A filmtervet kezdetektől fogva kitüntetett érdeklődés kíséri, a forgatókönyv a Filmjus pályázatán I., az NKA pályázatán II. díjat nyert, és ami a támogatások szempontjából talán a legfontosabb: az MMKA pályázatán is maximális támogatást kapott. Mindezek tetejébe a mannheimi koprodukciós találkozó óta tárgyalások folynak egy patinás nevű világforgalmazóval is. A rendezőnek továbbá lehetősége nyílt volna, hogy filmjét magasabb költségvetés mellett,  mintegy 300 millió forintból készítse el. A büdzsé feltornászásáért cserébe a kanadai partner kérése csupán az angol nyelvű forgatás, de legalábbis a ’double shooting’ volt. A történet hitelessége érdekében azonban a producer Csere Ágnes és a rendező az olcsóbb, 154 millió forintos költségvetésű változat mellett döntött, amely így végül az MMKA, a befektetők, és a Szerencsejáték Rt. támogatásából, valamint a Merkelfilm önrészéből állt össze. Az Iszka utazása így két low budget film után (Észak,Észak, Miraq) Bollók Csaba első ’egészestés’ rendezői bemutatkozása lesz.   

Jelenleg a film utómunkálatai folynak, Czakó Judit vágó közreműködésével. A munkába bekapcsolódott Temesvári Balázs zeneszerző is, aki a film különleges hangzásvilágán dolgozik. A filmmel a 2007-es filmszemlén találkozhatnak majd először nézők.