Nicolas Cage Magyarországon forgat

Három hét alpesi forgatás után Magyarországra  ért a Nicolas Cage főszereplésével készülő Season of the Witch, körülbelül februárig folynak hazánkban a munkálatok - tudatta a Film New Europe. A 230 fős stábban legalább 150 magyar is helyet kapott, a magyar gyártó a Hellboy második epizódjához hasonlóan a Mid Atlantic.

Az alkotást a tervek szerint 2010-ben láthatják majd a nézők.


Nicolas Cage a Veszett világ című filmben


Magtalálták 20th Century Foxot magyar alapítójának szülőházát Tolcsván

Megtalálták William Fox, eredeti nevén Fuchs Vilmos amerikai filmstúdió-alapító magyar szülőházát: a Tolcsva községben álló épület rossz állapotú, de helyreállítható - adta hírül a Népszabadság.

Az amerikai filmgyártás megszervezése elsősorban két Magyarországról érkezett bevándorló, a Ricsén született Adolph Zukor (Zucker Adolf) és a tokaj-hegyaljai térségben fekvő Tolcsváról származó William Fox (Fuchs Vilmos) érdeme volt. Többek között Fox nevéhez fűződik a hangosfilmgyártás beindítása az amerikai filmiparban, neki köszönhető, hogy a filmhíradók 1925-ben megszólaltak.
Az előkészületeknél tart A torinói ló

A Film New Europe értesülései szerint Tarr Béla magyar-svájci-német-francia koprodukcióban készülő, A torinói ló című alkotása hamarosan forogni kezd.  Októberben a Minneapolis-i Werck Werk Works is beszállt a film gyártásába, korábban 240,000 eurót kaptak az Eurimage-tól, illetve további 100,000 euróval járult hozzá a produkcióhoz a német Medienboard.

A Film New Europe szerint a 35 naposra tervezett forgatás még decemberben  elindul, és a sok ország (Németország, Franciaország, Svájc) koprodukciója itt hazánkban forog majd.