Nagy siker volt a Nemzeti Filmintézet és az SZFE közös szervezésében a Pioneer közreműködésével megvalósult első TV sorozat mesterkurzus a napokban az Urániában. Közel kétszáz fiatal filmes élt az egyedülálló lehetőséggel, hogy meghallgassa az élvonalbeli amerikai filmes szakember, Derek Haas mesterkurzusát a sorozatkészítés aktuális kérdéseiről és kihívásairól.  

Derek Haas az FBI: International sorozat showrunnere, amelyet hazánkban készít a Wolf Entertainment, az NBC és a Pioneer. A mesterkurzuson írói, forgatókönyvírói és sorozatkészítői pályafutásáról, valamint a magyarországi filmezés tapasztalatairól beszélgetett az élvonalbeli szakember Osváth Gábor producerrel, és a közönség is kérdezhetett a mestertől.  

Derek Haas, amerikai író, forgatókönyvíró és producer, számos sikeres hollywoodi film forgatókönyvírójaként és társszerzőjeként szerzett hírnevet. Haas írótársával, Michael Brandttal együtt készítette a Chicago Fire című NBC-drámát, majd a Chicago P.D.-t, a Chicago Fire első spin-offját, illetve a Chicago Med-et, a Chicago Fire második spin-offját is. Jelenleg az FBI: International című CBS sorozat showrunnerje, amelynek második évadát forgatja Budapesten. Az ő nevéhez fűződik a Halálosabb iramban, a Börtönvonat Yumába és a Wanted című akciófilmek forgatókönyve. A forgatókönyvek mellett számos sikeres könyvet és novellát is írt. 

A Nemzeti Filmintézet fő törekvései között szerepel a magyar filmipar szakember utánpótlásának fejlesztése, ennek érdekében számos programot szervez a fiatal érdeklődőknek és pályakezdőknek, lehetőség szerint a Magyarországon alkotó külföldi szakembereket is bevonva.  

Bővebben itt olvashatsz az NFI Képzési igazgatóság tevékenységeiről.

Címlapképen: Derek Haas / Forrás: NFI