A történetben három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. Kérdés, hogyan élnek vele.

swing csakanyi 500


A mellékszerepekben olyan színészek tűnnek fel, mint  Kulka János, Csuja Imre, Mészáros Béla, Gáspár Tibor, Nagy Mari, Szatory Dávid, vagy Borbély Alexandra. Ónodi Eszter filmbéli fiát a népszerű színész, Bezerédi Zoltán gyermeke, Bezerédi Bendegúz játssza.

A film zenei vezetője a többszörös aranylemezes producer, sikeres zeneszerző, Faltay Csaba, aki többek között az Emil.RuleZ!-zel, a Kistehénnel is dolgozott együtt. A dalokat Fekete-Kovács Kornél hangszereli, aki szólistaként és stúdiózenészként több mint 100 különböző lemezen és számos koncerten működött közre a hazai zenei élet olyan ismert szereplőivel, mint Presser Gábor, Horváth Charlie, Hrutka Róbert, Jamie Winchester, az Emil.RuleZ!, a Cotton Club Singers, vagy a Jazz+Az.

swing franciaska 500


A Swing a Nemzeti Filmalap támogatásával készül az Unio Film, TV2 és a Sparks koprodukciójában. Előzetes tervek alapján a film jövő tavasszal kerül majd a mozikba.