A Genezis fényképezéséért Dobos Tamás kapta a legjobb operatőr díját a fesztivál zsűrijétől, melynek Marco Müller világhírű producer volt az elnöke. A Cineuropa-díjjal szintén Bogdán Árpád rendezését tüntette ki a szakmai zsűri, sőt a diákzsűri is a Genezis-nek ítélte a legjobb film díját (Premio Agiscuola). A díjakat Bogdán Árpád személyesen vette át a záróünnepségen Leccében.

Cseh Anna Marie a filmben

Bogdán Árpád (Boldog új élet, Gettó Balboa) második mozifilmje a bűn, a megtisztulás és az újjászületés drámája. A bibliai eredettörténet a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből érkező emberek sorsán keresztül elevenedik meg, a főszerepekben Cseh Anna Marie (Fiatalság, A fény ösvényei), valamint Csordás Milán és Illési Enikő Anna amatőr színészek láthatók. Az operatőr Dobos Tamás (Apaföld, Lágy eső), a zeneszerző Tarr Béla állandó alkotótársa, Víg Mihály, a vágó Politzer Péter (Before Dawn, Fehér tenyér). A Genezis világpremierje a 2018-as Berlinalén volt, azóta számos rangos fesztivál tűzte műsorra, többek közt a spanyolországi Cinema Jove, a bajorországi Fünf Seen fesztiválon és a szófiai nemzetközi filmfesztiválon is díjazták tavaly.

A Genezis a Mirage Film és a FocusFox koprodukciójában készült a Filmalap támogatásával, producere Taschler Andrea és Ferenczy Gábor.

Forrás: MNF