Harun Farocki (1944–2014) az egyik legfontosabb és nemzetközileg is nagy hatású német filmrendező. Több mint 90 filmet készített, könyveket írt, dramaturgként, színházi rendezőként és filmfőiskolai tanárként is dolgozott. Az utolsó éveiben mind gyakrabban dolgozott múzeumoknak és galériáknak, média- és videoinstallációkat valósított meg, mivel a német filmipar és a televízió nem volt eléggé nyitott esszéisztikus filmjei iránt. Műveiben a képek jelentését, keletkezését és főleg a bennük rejlő hatalmi struktúrákat vizsgálta.

A budapesti Goethe Intézet az aqb galériával közösen ez év őszén kiállítást rendez Harun Farocki installációiból. Ezzel párhuzamosan szeptember 12-től háromhetes workshopot rendeznek Antje Ehmann és Dér Asia vezetésével.

Antje Ehmann és Harun Farocki 2011 óta szerveztek workshopokat Egyetlen beállítás a munkáról – Labour in a Single Shot címmel, majd a projektet Farocki halála után Antje Ehmann vitte tovább. A workshop során 1–2 perces videók készülnek egyetlen beállítással. A vizsgálat tárgya a „munka”: fizetett vagy ingyen végzett, fizikai vagy szellemi, hagyományos vagy teljesen újszerű munka.

A workshop nyelve angol, a részletes leírást, valamint a részvételi feltételeket itt olvashatod.