A John Adams egyik koproducere Tom Hanks, operatőre Tak Fujimoto, M. Night Shyamalan operatőre.  címszereplőt Paul Giamatti alakítja, aki egyébként egy másik magyar projektben, Enyedi Ildikó Szelíd interface című filmjének előkészítésében is közreműködött. A magyar közönség a Kerülőutak, A remény bajnoka és a Lány a vízben című filmekből ismerheti az amerikai színészt.

Kisebb szerephez jut Sarah Polley, akit leginkább a Váratlan utazás című sorozatból ismeri a hazai közönség, bár első nagyjátékfilm rendezését, az  Egyre távolabb-at csütörtöktől játsszák a hazai filmszínházak, és a fiatal kanadai színésznő részt vesz a film díszbemutatóján.

A produkció mintegy másfél hónapot Magyarországon forgat. A filmhu értesülései szerint a hazai helyszínek elsősorban a XVIII. századi Franciaország kulisszáiként „szerepelnek” majd, a kecskeméti Katona József Színház belsője például a Comédie-Francais-ban játszódó jelenetekhez kellett. A produkció július végéig Fóton forgat, elsősorban belső jeleneteket.  A stábban magyar részről elsősorban technikai személyzet képviselteti magát. A film hazai gyártója a Mid Atlantic, az imdb.com szerint, hazai gyártásvezetője Nagy Edit. A Mid Atlantic gyártotta a Robin Hood-ot, illetve ők a jelenleg Etyeken forgó Guillermo del Toro-film, a Hellboy magyarországi partnerei is.

A Mid Atlantic az elmúlt években több nagyszabású külföldi produkciót is Magyarországra csábított, az Eragon, a BBC számára készült Robin Hood mellett például legutóbb a 72 millió dolláros összköltségvetésű Hellboy 2-őt.