A European Film Promotion ifjú sztárokat népszerűsítő Shooting Stars programja turnéra indul. A Berlinben kezdődött rendezvény magyar résztvevője Hámori Gabriella, a turné első állomása Sevilla. A Shooting Stars-turné részeként Hámori Gabriella személyes részvételével mutatják be az andalúz fesztiválon az Állítsátok meg Terézanyut! című mozit. Sevillába ellátogat Szemző Tibor és Hajdu Szabolcs is.


A sevillai filmfesztivál egyik legizgalmasabb pillanatának ígérkezik, amikor november 4-én az Európai Filmakadémia felfedi a 2006-os jelöltek kilétét. A 49 nevezett játékfilm között van ugyanis a Fehér tenyér és a Taxidermia. A nevezett filmek közül az akadémia 1700 tagja választja ki a különböző kategóriák jelöltjeit. Azt már tudjuk, hogy a legjobb európai rövidfilm várományosai között biztosan ott van a Before Dawn, „Az év felfedezettje”-díj négy jelöltjének egyike pedig Kocsis Ágnes Friss levegő című filmjével. Az EFA-jelöltek bejelentéséhez kapcsolódóan Sevillában műsorra tűzik a legjobb európai rövidfilm díjának várományosai között Kenyeres Bálint Before Dawn című munkáját.

Los Angelesben a huszadik születésnapját ünneplő AFI fesztiválon lesz Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjének amerikai premierje. Az Amerikai Filmintézet által rendezett fesztivál Los Angeles legrégebbi filmfesztiválja. Megtisztelő, hogy Hajdu Szabolcs filmje, mely a hivatalos magyar nevezés az Oscar-ra, az AFI fesztiválján mutatkozhat be az amerikai közönségnek.

Ankarában 12. alkalommal rendezik meg a „Festival on Wheels” című utazó seregszemlét. Az egyhónapos fesztivál közel 4000 km-t tesz majd meg, Magyarországról A 639. baba, A vírus és a Maestro című filmek érkeznek Törökországba.