A Marcang című, identitásról szóló tudatfilmben egy fotós (Dér Zsolt) és egy modell (Pásztor Dániel) estek egymásnak több különböző módon. A film az idei Friss Hús mezőnyében markáns stílusával és váratlan fordulataival keltett feltűnést. Komáromy Bese azonban nem pihent sokat, hiszen június 29-től már forgatja is a következő rövidfilmjét. 

A Dögsúly cselekményéről egyelőre annyit lehet tudni, hogy egy fiatal lány (Pásztor Csilla) társkereséséről szóló allegorikus történet lesz. Kuttner Bálint, Váradi Gergely és László Gáspár alakítják majd a fiúkat, de fontos szerephez jut egy agár is.

Marcang / Fotó: Boddah

A film a Boddah és a Kraft Rentál együttműködésében valósul meg, a forgatás teljes egészében a 8. kerületben zajlik majd. A stáb június 29-én kezd dolgozni, és július 5-én délután fejeződnek be a munkálatok a Turbinában. Az itt készülő bulijelenetbe az alkotók még várják statiszták jelentkezését, az itt elérhető linken keresztül.

A film producere Osváth Gábor és Mártonffy Zoltán, operatőre Kóródi Dániel, látványtervezője Lukács Mihály, akik már a Marcangban is közreműködtek.

A Boddah-t tíz éve alapította Szimler Bálint, Rév Marcell és Osváth Gábor a Balaton Method c. zenés film készítésekor. A cég azóta elsődlegesen animációs rövidfilmekkel hallatott magáról (27, Amok, Lidérc úr, LOVE), és hamarosan érkezik a mozikba Szimler első fikciós nagyjátékfilmje, a Fekete pont.

Forrás: Boddah / Címlapkép: Komáromy Bese a Marcang forgatásán (fotó: Chris Allan)