Immáron 13. alkalommal vonultat fel válogatást a közelmúlt magyar terméséből a Los Angeles-i Magyar Fimfesztivál. A Laemmle’s NoHo7 filmszínházban megrendezendő filmünnepen 15 játékfilm és rövidfilmek is szerepelnek.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált november 13-án este Halász János kulturális államtitkár nyitja meg, majd Szász János A nagy füzet című filmjének díszbemutatójával indul a program. A vetítésen Szász János rendező és a filmben nyújtott alakításáért nemrég a chicagói filmfesztiválon díjazott Molnár Piroska, a Nemzet Színésze is személyesen részt vesz. A Karlovy Vary nemzetközi filmfesztivál Kristály Glóbusz fődíjával kitüntett Szász-film Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, a legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

Bernáth Zsolt Sherlock Holmes nevében, Cserhalmi Sára Drága besúgott barátaim, Deák Krisztina Aglaja, Szajki Péter Nejem, nőm, csajom című játékfilmjeit, valamint a Nekem Budapest című szkeccsfilmet is műsorra tűzi a Laemmle’s NoHo7 mozi november 15-21. között a fesztivál keretében. A magyar gyártású alkotások mellett Magyarországhoz kapcsolódó külföldi filmek is láthatók lesznek, többek között a svájci Barbara Kulcsar Zu Zweit című alkotása.

A 13. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál életműdíját Joe Eszterhas magyar származású forgatókönyvíró legenda kapja, ebből az alkalomból vetítik a berlini Arany Medvével kitüntetett Music Box – Zenedoboz (1989) című Costa-Gavras filmet, melynek producere Andy Vajna volt.

A fesztivál Béla Lugosi szintén magyar származású hollywoodi filmcsillag előtt tiszteleg, A fehér zombi (1932) című, Victor Halperin rendezésében készült horrorfilm klasszikus is gazdagítja a programot. A játékfilmek vetítését megelőzően november 8-14. között magyar dokumentumfilmeket is műsorra tűznek a fesztivál szervezői a Laemmle’s Music Hall moziban.

A fesztivál részletes programja a http://hffla.com címen érhető el.