A Hosszú alkony április 25-én, 19:15-től lesz látható a Corvin Mozi Jávor termében. A vetítést követő beszélgetést Bollók Csaba vezeti.

A film története szerint az idős, de szellemileg és fizikailag is aktív régésznő, akit Törőcsik Mari alakít, a gyermekkora helyszínén, tanítványai körében egy szakmai ünnepségen vesz részt. Külön sofőr szállítaná haza, de a nő megállítja az autót, hogy egy hangatáblán átvágva gyalog fejezze be az utat. Menetközben azonban eltéved, és kénytelen felszállni egy rozoga autóbuszra, amely órákon át, éjszakába nyúlóan fuvarozza az ismeretlen felé. Később két gyanús alak autójában folytatja az utat, majd egy lerobbant kocsmában éjszakázik, ahol lezuhan a lépcsőn, és eszméletét veszti. A buszon ébred fel, ahol a valóságnak tűnő rémálom folytatódik.

Janisch Attila 1997-ben bemutatott, Shirley Jackson-novellán alapuló tudatfilmjében Törőcsik Mari mellett Csuja Imre, Fekete András, Gáspár Sándor, Katona János, Máté Gábor, Tóth József és Ujlaki Dénes látható, operatőre Medvigy Gábor volt. 

A filmalkotást a Nemzeti Filmintézet biztosítja.

A jegyek elővételben megvásárolhatók a Corvin Mozi honlapján vagy személyesen a mozi jegypénztárában.

Forrás: Magyar Játékfilmrendezők Egyesülete