Egy reklámfilm forgatására Budapestre érkezett szerdán Hugh Jackman ausztrál színész. A sztárt olyan filmekből ismerheti a közönség, mint az X-Men-mozik, az Ausztrália, a Van Helsing vagy a Kate és Leopold, néhány rajongója is várta a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes termináljánál. Hugh Jackman, elmondta: nagyon örül, hogy újra Magyarországon lehet. Elárulta, hogy húsz évvel ezelőtt mint hátizsákos turista járt már itt, és nagyon szereti Budapestet.

 

hugh_500


Filmes együttműködés az ELTE Bölcsészettudományi Karán

Az ELTE Bölcsészettudományi Karán működő mozgóképes, filmes képzések új fejezetét nyitja meg az az együttműködési megállapodás, melyet augusztus 29-én a Kar nevében Dr. Dezső Tamás dékán és Dr. Brenner Koloman dékánhelyettes, valamint a CinePartners Entertainment Inc. elnöke és tulajdonosa, Hódi Jenő írta alá. A CinePartners Entertainment Inc. Magyarországon Budapest Film Academy (BFA) néven indít filmkészítő kurzusokat, amelyek egy-két év alatt a filmkészítés teljes vertikumát lefedik. A gyakorlati kurzusokat neves gyakorló filmkészítők tartják, és a magyar filmipar legmodernebb gyártóbázisain folynak valódi professzionális körülmények között.  A tanfolyamot kiegészíti félévenként egy néhány napos workshop, amelyet világhírű filmesek fognak tartani, akiket Andrew G. Vajna hív meg. A BFA saját képzési tervét egyeztette az ELTE BTK Filmtudomány Tanszékével.  Az együttműködés kezdeteként már a 2011/12-es tanév első félévében beindul egy átfogó ismereteket nyújtó bevezető kurzus, amely a BFA tanfolyamaként indul az ELTE BTK Filmtudományi Tanszékének szakmai felügyeletével. Ez a féléves tanfolyam olyan tanúsítványt ad, amelyet az ELTE és a BFA közösen állít ki, ennél fogva ez a kurzus is alkalmas lesz arra, hogy meghatározott gyakorlati filmes tárgyak teljesítéseként a Filmtudományi Tanszék a vonatkozó jogszabályok adta keretben elismerje. Előreláthatólag a következő félévben a tárgyaknak egy szélesebb kínálatát tudjuk majd felajánlani az együttműködés keretében.

elte_500



A Duna Televízió vezérigazgató-jelöltjeiről döntött a Médiatanács

A 2010. évi CLXXXV. törvény (médiatörvény) 102. paragrafusában foglaltak szerint a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának döntése előtt a Médiatanács tehet javaslatot a közszolgálati médiumok vezérizgató-jelöltjeire. A Médiatanács által 2011. augusztus 24-én javasolt két jelölt személyéről a Kuratórium 2011. augusztus 31-én szavazott, a döntéshez azonban nem született meg a kellő arányú többség, ezért a Médiatanács ma sürgősséggel szavazott ismét az új jelöltek személyéről, hogy az új vezérigazgatót a Kuratórium mielőbb megválaszthassa. A testület Dobos Menyhértet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap mostani tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesét, illetve Stein Róbertet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap regionális hálózatának irányításáért és a kisebbségi műsorokért felelős főszerkesztőjét javasolja vezérigazgató-jelöltnek. A Duna Televízió Zrt. tulajdonosa a Közszolgálati Közalapítvány, a vezérigazgató személyéről és kinevezéséről pedig a Közalapítvány kezelő szerve, a Kuratórium dönt.