Vetítik továbbá Kis Hajnitól a Külön falkát, Badits Ákostól az Űrpikniket, Császi Ádámtól a Viharsarkot, de Kárpáti György Mór filmjei és Reisz Gábor, Mundruczó Kornél rövidfilmjei is helyet kaptak a programban.

A Proton 20 hétvégén lesz Reisz Gábor Velencében nemrég díjazott, Magyarázat mindenre című filmjének első budapesti vetítése is, amelyet közönségtalálkozó követ, de a rendező első filmjét, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant is újra meg lehet nézni mozivásznon.

Petrányi Viktória producer és Mundruczó Kornél rendező 2003-ban alapította közös produkciós társaságukat. A Filmművészeti Főiskola óta tartó barátságuk és alkotói együttműködésük azóta is töretlen. A cég neve alatt futó alkotások több nemzetközi díjat nyertek, számos produkciójuk szerepelt és versenyzett a legrangosabb nemzetközi filmfesztiválokon.

A hétvégi vetítéssorozat kísérőprogramja a szombat esti pódiumbeszélgetés, amelyen a Proton munkatársai, Petrányi Viktória, Sós Judit, Berkes Júlia, Gyárfás Eszter és Mundruczó Kornél vesz részt.

Forrás: MTI / Címlapkép: Johanna