2046-ban egy fiatal lány, Ursula (Döbrösi Laura) vakrandira megy egy ismeretlen fiúval (Hajmási Dávid). Kettőjükben van egy nem mindennapi közös vonás, amely váratlan fordulathoz vezet a találkozásuk alkalmával. Koszti Zsuzsanna a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Design mesterképzésén, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával, 2016-ban készítette diplomafilmjét, amely több nemzetközi fesztivál és több díj után, a napokban részt vett a németországi Halle-ban megrendezett a Foresight Filmfesztiválon is. A több, mint 700 versenyző közül kiemelkedve díjjal jutalmazta a közönség, a fesztivál központi témája a ‘Lehetséges jövőképek’ volt, amely több szempontból is kapcsolódik a filmet megelőző kutatómunkához.

A rendező kutatásának alapját a transzhumanizmus technológiai és művészeti vonatkozási képezték. “Mindig is érdekelt a technológiai fejlesztések rohamos fejlődése, arra voltam kíváncsi milyen morális kérdéseket vet fel illetve milyen hatással lehet a hétköznapi szituációkra ezen eszközök használata. Változnak e az emberi viselkedési mintázatok a jövőben? Az ötletet egy kép ihlette melyen két afrikai férfi bionikus (robot) kézzel pózol egy sivatag közepén.”

Kutatásában arra is kitért, hogyan változik a testről alkotott képünk az idők folyamán, hiszen a jövőben számos szuperképességgel ruházhatja fel az embert, egy-egy ilyen technológiai termék. Milyen szituációkat eredményezhet, ha egy nőnek erősebb a keze mint egy férfinak, mik lehetnek a következményei, ha beleavatkozunk az emberi szervezet működésébe?

Az IM PERFEKT eredetileg három korszakból állt (1986/2016/2046), de a készítők úgy gondolták, hogy a harmadik rész önmagában annyira kifejező, hogy csak azt nevezik be filmfesztiválokra. A rövidfilmet eddig 14 nemzetközi és 3 hazai fesztiválra válogatták be, ahonnan több díjjal tért már haza.