Kapcsolódó anyagok

Egy év sem telt el azóta, hogy 35 év után ismét magyar film nyerte el a filmvilág legnagyobb presztízsű elismerését, a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját, a győztes film író-rendezője, Nemes Jeles László és csapata viszont már az idén nyártól újra együtt dolgozhat. Nemes Jeles Sunset címmel készülő második mozifilmjét itthon és külföldön egyaránt óriási várakozás övezi.

Hangulatkép a Sunset c. filmtervhez (Forrás: Laokoon Filmgroup)

A Sunset egy fiatal nő története az 1910-es évek Budapestjén. Egy felnőtté válás története Európa alkonyán, mielőtt a XX. századi civilizáció sötétségbe borult. „Alkotótársaimmal együtt több éve dolgozunk ezen a filmterven, hónapok óta örömmel és izgalommal készítjük elő a forgatást, amely felidézi, hogy milyen volt az élet Budapest fénykorában. Számomra külön megtiszteltetés újra azokkal az alkotókkal és szakemberekkel együttműködni, akikkel a Saul fiában is dolgozhattam. A Sunset teljesen más típusú film lesz, de hasonlóan újszerű és formabontó. Nagy kihívások előtt állunk” - árulta el Nemes Jeles László.

Clara Royer és Marczin Czarnik a Saul fia forgatásán (Forrás: Laokoon Filmgroup)

Az új film forgatókönyvét Nemes Jeles László, Clara Royer és Matthieu Taponier közösen jegyzik. A készülő film operatőre Erdély Mátyás, a látványtervező Rajk László, a jelmeztervező Szakács Györgyi, a zeneszerző Melis László, a sound designer pedig ezúttal is Zányi Tamás lesz.

A Sunset a Laokoon Filmgroup gyártásában készül Sipos Gábor és Rajna Gábor producerek vezetésével. Az alkotók a mozibemutatót 2018-ra tervezik.

(Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap. Címlap: Kallos Bea / MTI)